Hän päivittää blogiaan! Ihmeiden aika ei ole ohi!

 

Iski raakaruokahimo. En kauheasti ole perehtynyt raakaruokaan, joten vietin päiväni surffaillen raakaruokablogeissa ja syöden hedelmiä ja pähkinöitä. Päivän ruokalista muotoutui suunnilleen tällaiseksi:

Aamiainen:

  • omenapäärynä ja mantelirouhetta (pilkoin hedelmän kulhoon, kaadoin mantelirouhetta päälle ja söin lusikalla)
  • kirsikkatomaatteja

Lounas/välipala/mikälie: lisää omenapäärynää ja manteleita

Päivällinen: kesäkurpitsa"pasta" ja tomaattikastike, joihin inspiraatio täältä ja ohje tuossa seuraavana:

 

Kesäkurpitsapasta

  • 1 kesäkurpitsa 
  • ripaus suolaa
  • 1/2-1 rkl sitruunamehua

Viipaloi kesäkurpitsa kuorimaveitsellä tagliatellentapaisiksi pitkiksi suikaleiksi. Lisää suola ja sitruunamehu, möyhi vähän käsin jotta kesäkurpitsa hiukan pehmenee. Laita vuoassa 40-45-asteiseen uuniin hautumaan. 

Sitten tehdään

Tomaattikastike

  • 2 keskikokoista tomaattia
  • pari kourallista vuohenputkea yms. villivihanneksia
  • pari kourallista cashewpähkinöitä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • pari rkl oliiviöljyä
  • n. teelusikallinen balsamicoa
  • ripaus rakuunaa
  • mustapippuria
  • suolaa

Hienonna ainekset tehosekoittimessa tai, kuten minä tein koska tehosekoitin on hajalla, sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon

  • pari rkl aurinkokuivattuja tomaattikuutioita

ja kaada mössö vuokaan. Laita uuniin pastan seuraksi. 

Anna ruoan muhia uunissa tunnin verran, niin maut tasaantuvat. Syö. Tulee vähän reilusti yhdelle hengelle, mutta kahdelle ehkä turhan vähän. Saa säätää määriä tarpeen mukaan. 

 

Iltapalaksi syön varmaan vielä jotain hedelmää sekä lisää manteleita.